Festhető lábazatok 🖌

Vannak, olyan részletek egy otthon tervezgetésénél,  melyek leginkább már csak a nagyobb lélegzetvételű feladatok, munkálatok elvégzése után jutnak eszünkbe. Általában nincs is ezzel gond, amennyiben ez nem azt jelenti, hogy már nem ugyanazzal a gondoskodással választjuk ki ezeket az elemeket, színeket, tárgyakat, megoldásokat, mint ahogy az tettük volna az elején. Egy ilyen részlet lehet például a belső terek lábazatának a kiválasztása is.
A klasszikus megoldás, hogy a hidegburkolathoz a saját lábazatát választjuk, melyek ugyanabból az anyagból készülnek, gyárilag kialakított éllel, vagy gazdaságosabb megoldást keresve az alaplapból vágatjuk ezeket méretre a burkolóval. A meleg burkolathoz szintén a saját gyári lábazatot választják a legtöbben, de sajnos ez például lamináltpadlók esetén nem minden esetben esztétikus, mivel a „saját szegőléce” nem feltétlen jelenti azt, hogy az teljes mértékben megegyezik a burkolat dekorjával, csak egy színben hasonlót kapunk.

Most viszont szeretnénk egy kis inspirációt adni azoknak, akik nem a fent említett hagyományos megoldást keresik. Szeretnénk rámutatni, hogy milyen nagyszerű dolgokat lehet létrehozni, mennyire megtudja változtatni a terek hangulatát egy festhető lábazat.
Ezek a festhető lábazatok készülhetnek mdf-ből vagy egy teljesen vízálló anyagból, lehetnek ütés és karcállóak, többféle magasságban és megjelenésben érhetőek el. Bármilyen stílushoz találunk megfelelőt, legyen szó modern, klasszikus vagy rusztikus enteriőrről.

Festhetjük a nyílászárók színére, de dönthetünk amellett is, hogy a fal színére mázoljuk azokat.

Eltakarhatjuk a kábeleket, a dilatációs hézagot, a felmosásnál megvédhetjük velük a falakat, de ennél sokkal többet kihozhatunk belőlük. Optikailag  megemelhetjük a mennyezetet, összeköthetjük velük a tereket, azzal hogy a hidegburkolathoz és a melegburkolathoz is ugyanazt a lábazatot választjuk. De nem kötelező megállni itt, folyathatjuk a fal dekorálását is ezekkel a szegőlécekkel, hogy valami igazán izgalmasat hozzunk létre!

Ajánlott cikkek